”Du skal bare have tålmodighed, det skal bare have tid, så forsvinder dine senfølger.”

 

Jeg har både hørt og læst disse udtalelser.senfølger og frustration

Rigtigt? Til det vil jeg svare både ja og nej.

Som vi jo alle ved, har vi ikke noget tidligere at sammenligne med, så derfor er der for mig ikke et klart ja eller nej.

Forskning

Det jeg ved er, at forskere verden over finder mange svar. De har på nuværende tidspunkt optegnet henved 250 symptomer, som værende senfølger efter corana.

Forskere har bl.a. analyseret blodprøver fra før Corona og 6 måneder efter Coronasmitte. Alle prøver viser, at der er et forhøjet antistof niveau i kroppen. Det påvirker hele dig og kan give symptomer – dit immunforsvar falder ikke helt på plads. Er der inflammationer i kroppen disse kan medvirke til bl.a. hjernetåge, hovedpine, lettere forhøjet temperatur, træthed, lettere blive syg, smerter m.m.

Desuden kan et overaktivt ubalanceret immunforsvar over tid i værste tilfælde føre til autoimmune sygdomme.

Stress reaktioner i kroppen.

Et ikke balanceret immunforsvar skaber stressreaktion i kroppen, værst er det når, det er en længerevarende tilstand.

Det at være ramt af senfølger er en stressfaktor, der er megen frygt, frustration, afmagt og mange andre følelser, som skaber stress reaktion i kroppen. Stress påvirker nervesystemet, som arbejder tæt sammen med både hormon systemet og immunforsvaret, som derfor også bliver påvirket, hvilket igen kan give forskellige symptomer i alle dele af kroppen.

Stort set er der hos alle en frygt for fremtiden, hvilket i særdeleshed nærer stressreaktioner i kroppen, det kan være for job, for helbred, for aktivitetsniveau, for familien, for at blive smittet igen, ja du kan måske selv tilføje flere eksempler.

Jeg både hører og læser om, dybe frustrationer over ikke at kunne varetage dagligdags funktioner i familien på optimal vis, simpelthen ikke have energi til det eller dårlig at kunne klare selv små opgaver som f.eks. at smøre sin mad, uden at blive totalt udmattet.

For nogle skaber det i den grad afmagtsfølelse, når de ikke bliver mødt, hørt og forstået. Nogle har fået kommentarer som ”Du gider bare ikke.” – ”Du er nok bare doven.” – ”Det er vist bare en undskyldning.” – ”Er du sikker på, at du ikke bare er hypokonder.” – og desværre både i nære relationer og fra fagpersoner.

Jeg ser hos mine kunder stor lighed mellem mange af de senfølger de oplever og stress symptomer.

Jeg har mulighed for at hjælpe dig og din krop med restitution.

Jeg arbejder ud fra at kroppen kender svaret, kender den optimale funktion, der er ”blot gået virus i systemet” – undskyld ’bad joke’.

Jeg tjekker ind i klientens energi – lader kroppen vise mig, hvor der er blokeringer og ubalancer, hvilket bl.a. kan være det, jeg har beskrevet ovenfor samt hvordan der bedst kan skabes balance igen.

Den helt korte udgave er – at opgradere og opdatere alle systemer, så kroppen kan restituere på bedst mulig vis.

Her på min Blog har jeg skrevet mere om senfølger.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg har spørgsmål

Eller spring lige til siden Forløb for Covidramte Akut, i restituering eller med senfølger.