Nyt Nationalt Tværministerielt Stresspanel.

 

Den 28. juni 2018 blev det offentliggjort, at der skal dannes et Tværministerielt Stresspanel for at finde ud af, hvordan der kan dæmmes op for den stigende stress, der er i dagens Danmark

Citat fra Finans: ”Regeringen blæser til kamp mod folkesygdommen på baggrund af seneste Nationale Sundhedsprofil, der afslørede, at hver fjerde dansker var stresset i 2017 – en stigning på 4 pct. siden 2010. Især unge kvinder er ramt. Hele 41 pct. mellem 16-24 år følte sig stressede i det forgangne år.”

Du kan læse artikler

Finans: Regeringen nedsætter nationalt stresspanel – https://finans.dk/forside/ECE10721567/regeringen-nedsaetter-nationalt-stresspanel/?ctxref=forside

DR : Fem ministre kalder til kamp mod stress –  https://www.dr.dk/nyheder/politik/fem-ministre-kalder-til-kamp-mod-stress

Fyens : Bedre søvn er vejen frem –  https://www.fyens.dk/debat/Formand-for-nyt-nationalt-stresspanel-Bedre-soevn-er-vejen-til-at-knaekke-stresskurven/artikel/3267738

Som min overskrift nok giver et fingerpeg om, så vil jeg kommentere lidt på artiklen ”Bedre søvn er vejen frem” af Sociolog og videns formidler Anette Prehn.

Jeg giver langt henad vejen Anette Prehn ret og ja, hvad kommer så først stress eller dårlig søvn – her er vi måske ikke helt enige.

Når jeg arbejder med folk med stress, er jeg omkring bl.a.

  • Hormonbalance og netop at få genoprettet den optimale balance både i produktion og optagelse. Der bruges ikke medicin, kroppen afbalanceres til optimal tilstand.
  • Hvilke stressudløsere, der kan være i spil og dermed styrke personen så reaktion (læs: stress) mindskes.
  • Hvilke dybere overbevisninger og adfærdsmønstre, der er involveret og hvornår disse er skabt.
  • Dybe og ofte ubevidste hukommelser, som vækkes og dermed skaber stressreaktion i kroppen.
  • Hele kemien i kroppen der kan f.eks. være forgiftninger som hindrer din krop i at fungere normalt.
  • De fysiske påvirkninger af stress.
  • og meget andet

Som udgangspunkt arbejder jeg med, at du har en dyb indre viden (ikke altid bevidst) om, hvad der skal til for at fungere optimalt, så det handler om på alle måder – fysisk, mentalt og følelsesmæssigt – at få genoprette denne balance.

Få ryddet op og ud i de blokeringer og begrænsninger du bærer på – netop ved at lade din krop komme til orde – lade den ”vise” eller ”fortælle”, hvilke blokeringer der er og hvordan de skal frigøre fra dig, så du kan finde ind til din indre ro, din trivsel og overskud.

Se mere om Stressbehandling og håndtering.