Du bliver sikkert overrasket, når jeg fortæller dig dette.

Jeg modtog forleden en spændende mail fra Inger Forbes – som har mega meget viden og erfaring med stofskiftesygdomme – med følgende start

‘Stress i barndommen er medvirkende årsag til autoimmune sygdomme senere i livet – og de mest almindelige stofskiftesygdomme, Hashimotos og Graves, er begge autoimmune. Faktisk er sammenhængen så markant, at det kan sammenlignes med linket mellem rygning og lungecancer eller ubeskyttet sex og graviditet.’

Et stort videnskabeligt studie med mere end 17.000 mennesker i Californien har vist, at traumatiske og stressende oplevelser i barndommen øger risikoen for at udvikle alvorlig sygdom senere i livet.

Det videnskabelige studie betegnes ofte ACE-undersøgelsen (ACE = Adverse Childhood Experiences) og er det største studie i verden, der har undersøgt, hvordan barndommen påvirker vores liv og helbred som voksne. Længere nede finder du link til Ingers blogindlæg og referencer

Nu blev jeg jo ikke så overrasket endda – jo, glædelig overrasket over, at der er forskning på området. Jeg arbejder netop med  disse tidlige hukommelser og stress påvirkninger, jeg hjælper mine kunder med at få det sluppet, så de kan slippe deres symptomer.

Jeg har oplevet flere gode resultater med betydelig færre symptomer og nogle, der er blevet symptomfri.

 

Hvad er autoimmune sygdomme?

Dit immunsystems rolle er at beskytte dig mod fremmede organismer f.eks. virus, bakterier, svampe.

Når denne fantastiske funktion kommer ud af balance f.eks. af tidlig og gentagende stress, følelsesmæssig, kemisk, fysisk eller essentiel stress, tror immunsystemet, at nogle af kroppens celler er fremmede, derfor skal bekæmpes.

Så starter immunsystemet angrebet mod dine egne celler.

Alt afhængigt af hvilke celler, der angribes af immunsystemet, skaber det forskellige symptomer.

Der er forskel i graden af de forskellige autoimmune lidelser nogle meget alvorlige og andre mindre.

 

Der er over 100 forskellige autoimmune lidelser eksempler på nogle af dem

  • Type 1 diabetes
  • Stofskifte sygdomme – Hashimotos og Graves
  • Tarmsygdom – Chrons sygdom og Colitis Ulcerosa
  • Leddegigt
  • Lupus
  • Psoriasis
  • Sclerose (MS)

Du kan finde flere autoimmune lidelser her.

 

Mange patienter med autoimmune lidelser lever med mere end én autoimmun lidelse. Desuden har de øget risiko for en række følgesygdomme, som hjertekarsygdomme og psykiske lidelser (f.eks. depression). De er ofte langtidssygemeldte, dermed kan de også have svært ved at fastholde et arbejde. Mange undgår eller har svært ved sociale aktiviteter p.g.a. deres sygdom.

Spiller stress fra din barndom en rolle for dit helbred i dag – find ud af det!

Jeg ved, at jeg har haft en del stress påvirkninger i min barndom. Jeg blev nu alligevel overrasket, da jeg tog testen via ACE-spørgeskemaet og fandt min egen ACE-score var så høj.

ACE- spørgeskemaets spørgsmål svarer godt til det, jeg ser i min klinik. En stor del af mine klienter har oplevet meget stress allerede fra barnsben, ofte ubevidst for dem.

Du kan tjekke din ACE-score her.

Med BodyTalk behandlinger får kroppen mulighed for at slippe de dybeste hukommelser og stress påvirkninger, så den igen kan finde ind i sin egen naturlige balance.

 

Du kan se hele Ingers blogindlæg og referencer her  http://www.ingerforbes.dk/nyheder/sammenhaengen-mellem-barndom-og-sygdom-senere-i-livet-tag-testen/

 

Har du spørgsmål? Kontakt mig endelig.