Jeg kan ikke få armene ned – ok næsten ikke 😊

Jeg har i sidste uge repeteret et kursus ”7 Emotionel Operativ Systems” og wauv det giver så megen viden om hvad der sker når og hvorfor følelser tager magten.– Det er stadig helt fantastisk og jeg er så dybt taknemmelig for at have lært dette og få det genopfrisket.

Kære læser, Du kender det sikkert, pludselig hører man nogle nuancer, som man ikke har hørt tidligere og ja, måske forklares det lidt anderledes.

7 Emotionel Operativ Systems / 7 Følelsesmæssige operativsystemer

er ganske ”enkelt” fortalt det, der igangsættes af signalstoffer i dig og din krop, når dine sanser aktiveres.

Nogle af signalstofferne er fremmende og andre begrænsende i denne funktion. Tager dine følelser magten, så er der ikke balance imellem disse funktioner.

Hvis du har fulgt med i mig, ved du, at det er alle sanser, der kan aktivere vores følelser, baseret på vores tidligere oplevelser og hukommelserne i kroppen af det samt vores overbevisninger.

Så ganske kort, handler det her om, hvad der sker – rent kemisk – i kroppen, når følelserne aktiveres. Når jeg arbejder med det, ses der også på, hvad årsagen er og ja, hvad der generelt skabes af ubalancer, for så at korrigere/ balancere hele dig.

Vores følelser er en del af os og er vigtige for vores overlevelse og er derfor grundlæggende.

Der er forsket og bliver stadig forsket i følelser og reaktionerne i kroppen.

Og hvad har forskere så fundet ud af

  • De/det opstår fra hjerneregioner, som ligger under hjernebarken (subkortikale), den del af hjernen, som er hos alle pattedyr og ja vi rummer også den del.
  • De/det får os til at opføre os og handle på karakteristiske måder.
  • De/det igangsættes af specifikke stimuli (triggere).
  • De/det er tilstande, der varer ved – længere end de triggere, der udløser dem.
  • De/det regulerer sensoriske input i hjernen.
  • De/det styrer læring og tankeprocesser i den højere udviklede del af hjernen, hjernebarken – den mere bevidste del af hjernen
  • Med følelsesmæssig modenhed, kan vores hjernebarks råder genkende og erkende følelsen, møde den med bevidsthed og dermed vælge mere bevidst og tage styringen tilbage.

Hvilke følelser aktiveres i de 7 Følelsesmæssige operativsystemer?

Du får de engelske overskrifter med – der er under hver grupper flere definitioner af følelser der aktiveres

Seeking / Søger – under gruppen er bl.a. ivrig, Entusiastisk, Nysgerrig, Involveret, Motiveret

Rage/ Raseri – under gruppen er bl.a. Forarget, Irritation, Utålmodighed, Frustration, Vrede

Fear (fight og fly) / Frygt (Kæmp eller Flygt) – under gruppen er bl.a. Panik, Fobi, PTSD, Bekymring, Nervøs, Tvivl, Frygt

Care/ Omsorg – under gruppen er bl.a. Kærlig, Empatisk, Sympatisk, Varm, Venlig, Hjælpsom, Medfølende, Støttende

Grief/Sorg – under gruppen er bl.a. Fortvivlelse, Depression, Opgivende, Dysterhed, Hjertesorg, Melankoli

Play/ Leg – under gruppen er bl.a. Sjovt, Glæde, Munter, Livlig, Samarbejdsvillig, Empatisk, Konkurrencedygtig

Love / Kærlighed – under gruppen er bl.a. Romantisk kærlighed, Lyst, Lidenskabelig, Trang, Aggressiv, Jaloux

Forestil dig en cocktail  Når følelser tager magten

Forestil dig, at alle de kemiske komponenter (hormoner/signalstoffer) i den enkelte følelse, hvor nogle ”tænder” og andre ”skruer ned” for følelsen, er som en cocktail.

Hvis der i denne cocktail er komme for lidt eller for meget af en eller flere af disse følelseshormoner, skaber det en disharmoni i din krop/ i dig. Og som når du drikker en cocktail, så transporteres følelsescocktailen ud via dit blod rundt i din krop, hvor de ”aflæses”, især i dit hormonsystem, nervesystem og immunforsvar, som så igen påvirker hele kroppen.

Dine følelser er ikke dig, de er en del af dig. I min verden er følelser kroppens og din indre visdoms måde at kommunikerer til dig på. Vise dig, om du vælger og lever i overensstemmelse med din indre visdom (medfødt) eller dine overbevisninger.

Eks. Det kan være en person, som oplever frygt/angst dvs. styresystemet FEAR er skruet lidt vel højt op – her kan det være, at kroppen har brug at få skuet ned for en af cocktailens ingredienser eller måske at få skiftet over til et af de andre styresystemer eks. PLAY – få noget mere glæde ind i livet. Det er altid kroppen, der får ordet, den prioriterer, hvad der er behov for.

Og som i alle mine sessioner bliver der set på helheden og årsagen bag ubalancen og ja, ofte ligger ubevidste/underbevidste hukommelser bag, som ligger som fastlåsning i personens energi og dermed er aktuel i Nuet.

Det fantastiske i dette er, at din krop udmærket godt kender den rette sammensætning af cocktailen. Det er netop det, jeg kan hjælpe dig med at ”kalde” frem ved at få løst blokeringer, så den rette opskrift får lov at træde i kraft.

Tager følelserne magten? 

Er du udfordret af følelser, som tager magten? Styres du af dine følelser? Så er det måske dine cocktails, der er mixet efter en ”fejlkodet” opskrift. Vil du have rettet opskriften? Så er du velkommen til at kontakte mig for en tid til behandling enten på mail eller på 23810628.

Kender du nogen som du tænker kunne bruge denne viden? Så må du rigtig gerne dele – det vil glæde mig 😊