“Hvad kan jeg ellers vælge?” 

Hvad er ellers muligt?

Hvad er ellers muligt?

Jeg havde førhen, som du måske også oplever, ofte en oplevelse af overhovedet ikke at kunne ændre de situationer jeg stod. Kunne ikke se andre løsninger end at blive ved som tidligere. Oplevelsen af at være fastlåst, ja nærmest bastet og bundet på hænder og fødder.

Jeg har altid vidst det.

Jeg har egentlig altid dybest i mig vidst, at jeg kunne ændre mit liv; men som skrevet alligevel oplevet fastlåsninger. Jeg blev under min SRS Psykospecialistuddannelse bevidst om, hvor jeg var “kørt” fast, fastlåste tanke – og adfærdsmønstre og dermed oplevelsen af ikke at have et valg. Behandlingerne sluttede med at træffe nye valg. Det skabte en del forandringer for mig.

Det daglige spørgsmål

Det jeg senere har fået ind i min dagligdag er at stille spørgsmålet “Hvad er ellers muligt?” eller “Hvad kan jeg ellers vælge?” og det er egentligt for ikke at lade alle mine autoreaktioner (Autopiloten) styre mit liv. Ja, lukke op for, at der er endnu flere valg end dem jeg lige er opmærksom på, som kan bruges til at skabe endnu mere ro, lethed, glæde og overskud i mit liv. Så jeg kan skabe et mere autentisk liv fra min indre sandhed, min essens.

Ikke at vælge er også et valg.

En stor befrielse er – at tillade mig selv at erkende, at jeg er bevidst om, hvad det “optimale” valg er i en situation og så erkende, hvis   jeg ikke vil vælge at handle på det lige nu. Her er spørgsmålet “Hvad er ellers muligt ?” igen på sin plads.

Du kan på mine foredrag og workshop lære mere om at skabe flere muligheder for dig.