Kender du det, når man lægger puslespil, så er der bare en brik, man ikke kan finde og på et tidspunkt strejfer tanken, at den bare er pist væk og så er den der pludselig.

Jeg har her for nylig fundet den brik.

Jeg har egentlig altid set min udvikling som et puslespil med brikker, der skulle samles for at se et mere og mere helt billede af mig.

At finde den brik gav mig pludselig en ny eller måske ekstra forståelse for rigtig mange ting i mit liv.

”Brikken” fandt jeg, da jeg læste om særlig sensitivitet og især, at der er en biologisk forskel i nervesystemet, som gør at særlig sensitive mennesker registrerer og indoptager flere indtryk, stemninger og stimuli.

De lægger mærke til mere og fornemmer hurtigere bl.a. hvordan andre har det.

🧠Hjernescanninger viser, at den sensitive hjerne bearbejder alle disse ekstra indtryk mere detaljeret og mere nuanceret. Det vil sige, at særligt sensitive mennesker har mere at forholde sig til end flertallet.

Både de positive og de negative indtryk går dybere ind.

Positive indtryk, tryghed, naturoplevelser og gode stemninger, nærer sensitive, hvilket skaber grobund for at leve et godt, meningsfyldt liv med livsglæde og kærlige relationer.

Omvendt skaber de negative indtryk grobund for overstimulering, udmattelse og stress. 

 

Særlig sensitivitet er IKKE en diagnose det er et KARAKTERTRÆK,

som såvel som andre karaktertræk, kan bruges til ens udvikling, til bevidst at mestre de udfordringer, der er forbundet med det.

 

Det, jeg gerne ville have ”lært” eller fået i italesat for mange, mange år siden, var netop, at jeg har det karaktertræk.

 

Ja kære læser, du må gerne grine. 😅

Jeg har faktisk været igennem en 4-årig uddannelse som Stressfrigørelsesterapeut, vi lærte ikke om ekstra sensitivitet. Rent faktisk har ekstra sensitive større risiko for at udvikle stresssymptomer – ok, der var nok ikke så megen forskning og viden om det dengang. Jeg har faktisk i 1993 været slået omkuld af stress, uden egentlig at have set det selv.

Selv min BodyTalk behandler uddannelse og andre, har ikke givet mig erkendelsen – måske har jeg bare ikke set sammenhængnen.

Jeg har ikke set eller opfattet mig selv som særlig sensitiv, jeg har jo altid været sådan, haft det sådan.

Det vigtigste i det for mig er forståelsen af, at mit nervesystem er ekstra sansende og det ikke bare er, fordi jeg ikke kan klare tingene, ikke kan tage mig sammen, er ”fintfølende”, overfølsom og at jeg bare skal være ligeglad, som er nogle af de kommentarer jeg er blevet mødt med tidligere.

 

Endnu sjovere er det, at jeg faktisk har mødt og møder mange klienter, som når jeg spørger dem om de er – jeg kalder det EKSTRA sensitive – siger ”Nej” eller ”Det tror jeg da ikke”. Når jeg så stiller spørgsmål ind til det, så viser det sig, at det er de.  Mange siger, som jeg selv sagde: ”Det giver så megen mening og en lettelse og finde ud af. Det giver mig nogle helt andre muligheder for at forstå, hvorfor jeg ikke altid har følt, at jeg passede ind.”

 

Ja, jeg har længe været klar over, at jeg sanser meget og har ubevidst også troet, at det var mit alt sammen, som jeg så skulle forholde mig til, indtil jeg fik lært, at jeg kan sortere fra ved at være bevidst om det.

Jeg har førhen, når jeg fangede andres følelser, troet det var mit ansvar at ændre det for dem, hjælpe dem med at løse deres “problem”. – Jeg skulle jo lige redde hele verden 😉

Jeg er blevet meget påvirket når andre eks. skældte ud, råbte højt, ikke nødvendigvis på mig, blot i mine omgivelser. I dag rør det mig, ja for jeg opfanger det, jeg undgår dog at blive fanget i energinettet som tidligere. 👍

 

Helst undgå konflikter.

Desuden har jeg gjort rigtig meget for ikke at skabe konflikter og dermed ikke altid fået sagt til eller fra. Jeg har egentlig undertrykt mig selv, ladet andre overskride mine grænser og helt ærligt ofte uden, at jeg fik lyttet til den indre lille stemme i mig, som advarede mig.

Jeg har ofte sagt, at jeg som barn var et antennebarn, som altid lige skulle lodde stemningen, så jeg kunne tilpasse mig og være i de enkelte situationer.

Jeg har ofte troet, at det var mig, der var skyld i, at andre vare kede af, triste, vrede m.m.

Jeg kan i dag se, hvor meget denne ekstra sensitivitet, har påvirket mig i hele mit liv og samtidig været en stor gave i min udvikling. Den har givet mig bevidsthed om kroppens signaler, bevidsthed om at træffe mere kærlige og ærlige valg og enkle, lette bevidsthedsøvelser, Alt det er i dag er med til begrænse overstimulering, udmattelse og stress, så jeg står langt stærkere i mig selv og samtidig kan bruge min sensitiv ressourcer.

Er du ekstra sensitiv og har lyst til en ganske gratis samtale om hvordan du kan få hjælp hos mig?

Ja tak, jeg vil gerne ringes op

Jeg vender tilbage med mere om dette, synes jeg, spændende emne.