Den skjulte stress  1 af 3

Denne historie er næsten en kopi af min egen for ca. 30 år siden 😌

Lotte kom i min klinik, sygemeldt med stress.

Lotte elskede sit arbejde. Jeg kunne se det i hendes øjne, de lyste op, når hun fortalte om, hvordan hun elskede sit job. Samtidig var det tydeligt, hvor ked af det hun var over at være sygemeldt. Hun havde erkendt, at det var hun nødt til ellers kom hun aldrig tilbage til sit elskede job.🤩

Jobbet gav hende glæde og energi, følte hun. Derfor undrede det hende, at hun nu måtte sygemeldes grundet stress.Stress Klinik Inner Peace

Hun havde bare fundet den helt rette hylde, hun elskede det.

Altid glad og smilende – havde stort gå på mod og fungerede ting ikke, så måtte der jo bare findes en løsning eller lægges mere energi og kræfter i.

Ja, det blev bemærket. Lotte fik kommentarer som

”Du er altid i godt humør og positiv! Hvor er det dejligt.” ,”Det er smittende!” , “Du er der altid for én, man altid regne med dig.”

MEN …

Inde bag smilet, kørte tanker som..

“Hvad nu hvis jeg siger ‘nej’, hvad så? Bliver de så sure på mig eller skuffede?” ,”Der er ingen andre, der løser opgaven, så gør jeg det ellers bliver det ikke gjort…”

Det andre og Lotte ikke så, var, at Lotte lige så stille pressede sig selv, mere og mere, hvilket skabte stress. Udadtil var hun stadig glad. Og hun elskede stadig sit arbejde.

Lotte søgte accept og anerkendelse.

Det, der i den grad drev hende var, at hun ville vise, hvor dygtig hun var, for netop at få det.

Vise, at hun ikke svigtede – de kunne altid regne med hende, når der var brug for hende.

Jo mere presset hun blev, jo mere beroligede hun sig selv med udtryk som ”Alt er kun en overgang”. ”Det skulle jo nok gå det hele!”

Flere tegn på stress.

Der havde været flere tegn på, at det ikke var helt godt bl.a. glemte hun ting, kunne nogle gange ikke huske ord, søvnen blev ofte afbrudt af katastrofetanker.

Facaden blev holdt, når Lotte var sammen med andre – ikke vise sin sårbarhed – være stærk, optimistisk og glad.

Hjemme kom reaktionen.

Hjemme kom tristhed, tunghed, afmagt, ulykkelighed op til overfladen, selvom Lotte jo mente, at det var noget pjat.

Hun havde mand og børn, som hun elskede og ville gøre alt for, så hvorfor?

Lotte følte, at hendes mand trak sig, hvilket gjorde, at hun følte, at hun ikke blev forstået, ikke var elsket og ja, ikke god nok.

Kommunikation

På spørgsmålet om hendes kommunikation omkring, hvordan hun havde det, var svaret. ”Han forstår det sikkert ikke. Han har altid sagt, at man var svag, hvis man udtrykker sine følelser. Man kan blot tage sig sammen og komme videre.”

De fysiske symptomer

Der havde været fysiske symptomer, som ryg og nakke problemer, som havde givet sygedage – hvor smerten ”hjalp” Lotte til at få sagt stop, få ro – sygemelde sig – det var en gyldig grund, kroppen kunne ikke være med. Og da smerterne var aftaget gik Lotte tilbage til de gamle mønstre, kunne da lige tage ekstra smertestillende og klare den.

De skjulte tegn

Det Lotte ikke så var, at det var tegn på, at hun ikke fik lyttet til sig selv. Lægen havde godt nok spurgt ind til stress. Nej, det var kun noget andre havde 😊

På spørgsmålet ”Beskriv hvem du er, det første dig falder dig ind”, er svaret

“Jeg er jo hende, der hjælper de andre! At give et smil, være venlig og hjælpsom er altid gratis!”

 Er det nu også det?

Ikke i min verden, hvis baggrunden er, at man søger anerkendelse, accept eller tror man skal bevise, at man er god nok, er værd at elske.

Stressen kan du ikke undertrykke

Stress lader sig ikke narre af smil, ros og tilfredse kolleger eller andre i omgangskredsen.

Stress rammer også dem, der er stærke og kan ”klare hele verden” – Superkarlaer og Supermænd.

For at mindske stress, er det vigtigt at være bevidst om dig selv, dine følelser, dine overbevisninger, fange tankemylderet og mærke kroppens reaktioner og dermed også træffe andre og mere hensigtsmæssige valg.

Vigtigst af alt

Du har ansvar dine egne tanker, følelser, meninger og handlinger og ikke, hvad andre tror, synes eller mener om dig og dine valg.

Læs mere om Lottes Hvorfor i næste indlæg.  😊

Har du en Superkarla eller en Supermand i dig, som det er tid at få hjulpet ud af de uhensigtsmæssige vaner, så din glæde kommer helt inde fra det dybeste i dig?

Så kan det være, jeg er den, der skal støtte dig på rejsen?

Lad os tage en snak og finde ud af, om vi skal arbejde sammen om din rejse ud af  stress og ind i glæde og din indre sandhed.

Ja tak jeg vil gerne have en snak med dig. 🙂

God dag til dig. ❤️