Er din reaktion på spørgsmålet, som min var?

Stress Klinik Inner PEace

Min første reaktion var – et stort ”NEJ vel er jeg da ej.”

Jeg har for ca. 30 år siden været ”væltet” om af stress, så jeg synes nok, jeg kender meget til stress og mine reaktioner. 😉

Desuden har jeg uddannelse som Stressfrigørelsesterapeut og arbejdet med det i godt 20 år og hjulpet mange personer med at reducere og tackle stress. (Der er både god og dårlig stress.)

Det satte alligevel tanker i gang – tak for det.

Mailen satte lige nogle tanker i gang, faktisk fordi jeg har haft en periode med søvnproblemer og ja, også nogle andre symptomer bl.a. svimmelhed, som kunne indikere, at mit stress niveau lå lige i overkanten af, hvad der er gavnligt.

Et af mine perspektiver på stress er, at det er kroppens reaktion på, at der er et frygtprogram, som aktiveres og forstyrrer forbindelsen til egen indre viden, indre ro og balance, egen kerne og at kunne træffe valg derfra.

Så ja, jeg plejer at sige, at der er stor læring i at være stress ramt.

Du er altid velkommen til en uforpligtende samtale.

Jeg tog på indre opdagelsesrejse

og stødte på et dybt sted i mig, der råbte højt. En del i mit underbevidste, som var bange for livet og leve livet, vise hvem jeg er, hvad jeg står for, baseret på oplevelser tidligt i mit liv, som også havde tråde tilbage i min familiehistorie og er/var et kerneudviklingsområde for mig med flere dybe traumer. Ting jeg har været omkring og arbejdet med tidligere. Der er så nu mulighed for at få disse dele transformeret. 😍

Kære læser, Du tænker måske nu.

”Hvorfor kommer det først nu? Hvorfor har du ikke ændret eller healet det tidligere?” Jeg ser det som lag, der transformeres og de lag vi er klar til at transformere, kan transformeres. Det er en rejse ind til at være hel i sig selv i helheden.

Når vi vælger at skabe forandring.

Det, der kan ske, når vi vælger at gå med vores sandhed, det der er rigtigt for os (ikke styret af frygtprogrammerne), er at vores indre ”kontrolsystem” (i hjernen), baseret på alle de hukommelser vi har med os gennem alle tider, går i alarmberedskab. Hjernen vil gerne holde status quo.😳 Det er trygt – det er sikkert, gammelkendt. 😉

Rent fysisk i kroppen skabes der stresshormoner. Fra hjernen sendes signal til binyrerne om at sende adrenalin, noradrenalin og cortisol ud i kroppen, så den kan klare ”kampen”, så du kan overleve.

Du oplever måske, at du sætter dig for at meditere, hvile, slappe af eller gøre andet godt for dig selv, så bliver du urolig, tankemylderet buldre frem og du afbryder for at være aktiv. Det er faktisk din krop/ din hjerne, som skaber ”flugtmekanisme”, den holder dig fra at komme i kontakt med de dybe hukommelser, som på en eller anden måde er ”farlige”.

Ja, så er det man kan snakke om at være afhængig af stress, i hvert tilfælde hormonernes påvirkning og helt ærligt, det er ikke sundt på den lange bane.

Jeg oplever pt. at rigtig mange med senfølger efter covid har et forhøjet stressniveau – det kan du læse om i dette blogindlæg 

Har du symptomer på stress, du ikke lige er opmærksom på?

Stresssymptomer test 

Du er altid velkommen til en gratis uforpligtende samtale

Tak fordi du læste med helt til slut. Rigtig god dag til dig. ✋

Modtag Nyhedsbrev og bliv opdateret når der er nye indlæg.