Genkender du nogle af disse tegn?

Falder du hver aften om i ynglings stolen eller sofaen måske med en skål slik, chips, snack og sodavand indenfor rækkevidde og mobilen i hænderne? Du er tit rigtig godt træt af dit liv og af, at du nu igen ikke kan tage dig sammen til noget. Mobilen, slikket, sodavanden er blevet indholdet og det giver dig ikke det, du dybest set ønsker.

Føler du ofte, at livet passerer forbi, ikke giver mening og af den grund har lyst til at tude, skrige, løbe væk (du ved bare ikke hvorhen).

Føler du dig som verdens dårligste mor/ kone/kæreste/kvinde eller far/mand/ kæreste, når du endnu engang ikke har overskud til at være til stede med partner og børn eller andre nære relationer og nemt kommer til at snerre og råbe ad dem eller trækker dig ind i din egen skal.

Skammer du dig over, at du ikke er taknemmelig og tilfreds. Du gemmer skammen bag en maske af, jeg er tilfreds og glad og alt er i skønneste orden.

Din indre stemme fortæller dig,

 •  at sådan er det og kan ikke være anderledes.
 •  at du ikke har noget at klage over.
 •  at du er et utaknemmeligt skarn.
 •  at du skal stoppe med at klynke.
 •  at du bare skal tage dig sammen.
 •  at du skal være glad for det, du har.
 •  at du jo selv har valgt det.

 

Kan du nikke genkendende til noget af ovenstående?

Så står du lige der i dag, hvor jeg stod for mange år tilbage.

(Og nej, jeg ville eller måske rettere kunne ikke se og stå ved det dengang.)

Lige som dig var jeg supergod  til at lade som om, jeg havde styr på det hele og lukkede virkelig ned for mine følelser, de skulle ikke styre mit liv og mig. Det største problem for mig var, at jeg overhovedet ikke var klar over, at det var det jeg gjorde.

Det var sådan set ikke følelserne, det var galt med, det var min reaktion eller manglende reaktion på dem. Så ja, det var min manglende eller uhensigtsmæssige reaktion, som egentlig styrede mit liv. Det bevirkede, at jeg mistede kontakten til min indre sandhed. Andres sandhed var vigtigere end min egen eller rettere jeg troede, at det var min sandhed og dermed rigtigt for mig.

Du gør muligvis det samme og måske især, hvis du er særlig sensitiv.

En af mine kunder sagde på et tidspunkt: ”Ja, det er som en stor brønd, jeg smider følelserne ned i og lægger et stort låg over, men de er der jo alligevel”

Selvsabotage er virkelig en ”mesterdisciplin” for mange.

Når intet andet virker, så er en ting sikkert, vores indre kritiker er stadig til at få på banen og den holder fanen højt.

Ja, vi er faktisk verdensmestre i at underkende os selv – også, og måske mest, når vi ikke er bevidste om, at det er det vi gør.

Helt sikkert er, at vi sjældent er bevidste om det, da det er dybe indgroede vaner.

Fordi vi bare tror, at sådan er det at være menneske.

”Sådan er livet og det må du finde dig i”, siger vi til os selv og løber videre i hamsterhjulet for fuld skrue.

Er du i tvivl om, hvorvidt du virkelig er lige så dygtig, som alle andre, til at pille dig selv ned?

Så er der lige ….

9 (ekstra) sikre tegn på, at du (også) saboterer dig selv (uden at vide det)

 

 1. Du føler hele tiden at intet er godt nok – heller ikke dig selv.

Du føler ikke, du eller andre gør tingene rigtigt og godt nok. Det medfører ofte, at du føler dig skuffet over både dig selv og andre omkring dig. Der er bare ikke mange ting, der er som du synes, de burde være inklusiv dig selv.

 1. Du er dine fejl.

Du tror, at en fejl = fiasko. Du identificerer dig med fejlen og dømmer dig selv. Hvordan vil det være i stedet for at se den som en mulighed for at lære af den for at kunne ændre det fremover.

 1. Du tager for meget ansvar

Du føler dig ganske automatisk ansvarlig, når der sker noget dårligt. Du ser og erkender ikke, at der ligger ting helt uden for din kontrol, som faktisk også har en stor indflydelse på situationen. Du kan endda føle, at det er dit ansvar at løse andre menneskers problemer, gøre dem glade, trygge m.m. Når det så ikke lykkes, så står du med en følelse af ikke at være god nok, ikke gøre det godt nok. Du er muligvis, som jeg, enormt sensitiv og har ikke lært at skelne, hvad du sanser og hvad du føler.

 1. Du siger ikke fra og til – du sætter ikke grænser for andre end dig selv.

I frygt for at være egoistisk, skuffe og gøre andre kede af det, undlader du så vidt muligt at sige fra og til, at sætte grænser for, hvad du kan og hvad der er ok for dig. Du føler, at det er dit ansvar at være der for dem, der har brug for dig, også selvom du tilsidesætter dig selv, så det bliver på bekostning af dig selv.

 1. Du tager sjældent chancer.

Du løber sjældent chancer, fordi du frygter at det mislykkes – du har jo prøvet før og det gik ikke lige, som du forventede. Derfor har du overbevist dig selv om, at den bedste og mest sikre måde at undgå det på, er at lade være med at gøre noget.

 1. Du undgår at sige, hvad du mener – måske undgår du endda at forholde dig til, hvad du mener.

Baggrunden er, at du er bange for om andre vil synes dårligt om dig, derfor lader du være med at sige, hvad du mener, tænker og føler. Hvis du alligevel siger noget, grubler du i længere tid bagefter, om du nu fik udtryk dig ordentlig, om det var for meget, for kedeligt, for mærkeligt, for dumt m.m. Du kender sikkert denne indre dialog, som kan fylde rigtig meget.

 1. Du har det rigtig svært med kritik.

Du tager alt, hvad andre siger personligt og føler ofte, at det er et personligt angreb. Endda konstruktiv og velment kritik, får dig til at reagere voldsomt og gå i forsvar.

 1. Alle situationer ses med ”frygt- eller kontrolbrillerne på”.

Forventer du altid det værste? Når du tænker på fremtiden, starter det så med ”Hvad nu hvis…” – så afholder det dig fra muligheden for skabe forandring, sejre og få succes

 1. Du gør det modsatte af, hvad der gør dig glad og sund.

Du har muligvis levet mange år med et overaktivt sansesystem og dermed været særlig sensitiv og ikke helt haft kontakt med dig selv netop p.gr.a. frygtbaserede overbevisninger. Det forårsager flere ting bl.a. ikke at være i kontakt med sin egen sandhed, jeg siger “Den er mikset godt med det du har opfanget af andres tanker, følelser og meninger.”

 

 

Hvis du ikke genkende dig selv i noget af det her, kan det skyldes to ting:

A: Så saboterer du vitterlig ikke dig selv. (Fantastisk) Skynd dig at gå videre ud i livet og vær i dit liv, som uden al tvivl er mere fantastisk og givende end at læse om alt det benspænd og tankemylder, vi andre går og roder med eller har rodet med.

B: Du har benene lige så langt ned i mudderet, som jeg havde. Du kan simpelthen slet ikke tro på, at det kan være anderledes. LYT er den højtråbende stemme i dig stadigvæk, så foreslår jeg, at du læser indlægget forfra igen. Der er givet noget, du ikke rigtig vil se i øjnene og ikke mindst ikke vil indrømme overfor dig selv.

Jeg lukkede øjnene i mange år, jeg så ikke selvsabotagen. I dag er jeg så taknemmelig for, at jeg startede på min rejse, dybest set, fordi jeg var så træt af de fysiske symptomer, jeg sloges med. Rejsen har givet mig så mange nye facetter i mit liv og gjort, at jeg i dag kan bruge styrken i min sensitivitet. Jeg vidste ikke dengang, at bag megen af min selvsabotage lå nogle dybe traumer fra tidligere og en enorm sensitivitet.

Men stop lige – træk vejret

Du ved ganske givet, at der er nogle ting i dit liv, du bliver nødt til at få gjort op med, ganske enkelt for at reducere stress og styrke dit selvværd og din selvtillid, så du kan skabe og/eller genfinde trivsel og livsglæde.

For ikke at tale om dine børn og/eller børnebørn, som du er forbillede for. De mærker alt, du kan ikke skjule noget for dem.

For slet ikke at tale om andre nære relationer.

Vi bidrager alle til hinanden og det er faktisk sådan, at når du skaber forandring gavner det også andre.

Du føler, at du mangler de vise sten for at komme i gang og skabe forandringerne.

Du har jo allerede prøvet adskillige ting og millioner af gange for at ændre tingene, og alligevel havner du tilbage i dyndet hver evig eneste gang.

Du tænker helt sikkert. ”Hvordan skulle det kunne lade sig gøre at skabe overskud i min hverdag, mit liv kan dårligt hænge sammen i forvejen?”

Jeg ved det.

Jeg har taget vejen med alle svinkeærinderne og omvejene.

”Når du bliver ved med at gøre det samme, bliver du også ved med at få det samme resultat.”

Længere er den ikke.

 

Tjek lige, hvor mange gange har du valgt at blive ved med at gå den forkerte vej – nemlig den, der fører lige lukt tilbage i den negative spiral, du egentlig prøver at slippe ud af.

Du gør det, når du forsøger at ændre tingene ved at tage dig sammen og slå dig selv i hovedet, hver eneste gang det ikke lykkes at skabe forandringer. Dermed dømmer du dine tanker, følelser eller handlinger som forkerte.

Rent faktisk forsøger du at bekæmpe din selvsabotage… med de samme tanker og handlemønstre, som skabte selvsabotagen.

Behøver jeg at sige mere?

Du ved det godt, hvis du har genkendt noget af det skrevne.

Du vil have gavn af at vælge at gå en anden vej, hvilket også vil gavne dine børn og andre omkring dig. – Vi bidrager alle til hinanden og det er faktisk sådan, at når du skaber forandring gavner det også andre.

 

Mahatma Gandhi sagde

Du skal selv være den forandring, som du ønsker at se i verden.”

 

Du har brug for at træffe nogle andre valg, og nej, det er ikke nødvendigvis at sige jobbet op, gå fra partneren eller hvad du ellers kan være bange for, der vil ske.

Du skal lære at blive bevidst om dine begrænsninger, frigøre dem og øve dig i at træffe valg fra din inderste sandhed, din dybeste inderste kerne.

Jeg melder mig gerne som din guide og støtte undervejs.

Jeg VED om nogen, at der kan være bump på vejen og det kan være svært at holde motivationen oppe.

Jeg VED også helt fra min egen rejse, at det kan være svært at fortsætte, når modstanden melder sig.

Jeg VED med 100% sikkerhed, at det er nærmest umuligt at gå vejen alene.

Så…

Hvis du er træt af at sidde i sofaen aften efter aften og småhade dit liv, kan jeg foreslå dig at komme i gang med at få gjort op med den indre selvsabotør, der bor i dig. Så du kan finde overskud, trivsel og glæde i dit liv.

Og ja, det kan gøres på en måde, der hverken vælter dig eller din hverdag omkuld.

Du bestemmer nemlig helt selv tempoet.

Hvis jeg skal være din guide og støtte…

 • Kan Du lære at håndtere livets små og store udfordringer på en måde, der STYRKER dig og løfter dig OP– frem for at pille dig NED.
 • Kan Du lære at stoppe selvsabotagen og mærke dig selv samt hvad du har brug for og træffe ærlige og kærlige valg.
 • Kan Du lære at stoppe din indre pleaser og sige til og fra i kærlighed til dig selv og andre med god samvittighed.
 • Kan Du lære at fylde dig selv op, ved at blive bevidst om, hvad der ærer og nærer dig.
 • Dit indre har nemlig brug for et kærligt kram og omsorg – ikke mere afvisning, tilsidesættelse og nedgørelse.
 • Kan Du få støtte på din rejse i den tid, du vælger mig som Forandringsfacilitator.

 

Er du interesseret i en ganske GRATIS samtale med mig og høre, hvordan jeg kan bidrage til dig og din rejse, så klik på boksen og udfyld kontakt formularen.

Ja tak ring mig op.